Magaságyásokat építünk udvarunkon

Nagy örömmel szeretnénk bemutatni új pedagógiai programunkat, melynek középpontjában a néphagyományőrzés áll. Ez a program nem csupán a hagyományok és szokások átadását tűzi ki célul, hanem arra is összpontosít, hogy a gyermekek megismerjék és átéljék a természet közelségének fontosságát és az érzések gazdagságát.

Az óvodánkban kiemelt figyelmet fordítunk a magaságyások létrehozására, melyek a gyakorlati kertészkedés élményét hozzák közelebb a gyerekekhez, miközben tanulnak a környezetük védelméről és fenntarthatóságáról is. Ebben a kiskertben fűszernövényeket, virágokat és zöldségeket szeretnénk termeszteni, hogy a gyerekek személyesen tapasztalhassák meg a növények gondozását és növekedését.

Az új program keretében összesen 18 magaságyást tervezünk építeni, melyek mindegyikét egy-egy csoport gondozza majd. Ezek a magaságyások nem csupán növényeket termelnek majd, hanem közösségi terek is lesznek, ahol a gyerekek együtt dolgozhatnak, tanulhatnak és tapasztalatokat cserélhetnek.

A program indulása alkalmából nagy büszkeséggel és örömmel adtuk át az első két magaságyást, melyekkel hivatalosan is elkezdődött új kertészkedési kalandunk. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vettek a magaságyások létrehozásában és a program megvalósításában. Reméljük, hogy ez az új kezdeményezés hozzájárul majd a gyermekek fejlődéséhez és az óvodai élményeik gazdagításához.

Az alábbi képek segítségével betekintést nyerhetnek az új programba és az átadott magaságyásokba. Köszönjük érdeklődésüket és támogatásukat!